Hunebedden, mammoeten, jagers en verzamelaars, en Vikingen – onze geschiedenisboekjes staan er vol mee. Maar bestaan er nog echte overblijfselen uit die tijd? Onder de grond hebben vroegere bewoners hun sporen achtergelaten. Archeologen graven deze sporen op. Elk nieuw opgegraven stukje vertelt een klein deel van het grote verhaal van onze geschiedenis.

Zelf aan de slag, en leren en ontdekken

Ben je nieuwsgierig naar wat er allemaal in de grond verborgen ligt of naar wat er al is ontdekt? Tijdens de Nationale Archeologiedagen kun je van alles leren en ontdekken. Je krijgt de kans om zelf aan de slag te gaan als archeoloog. Als je ooit iets hebt gevonden en wilt weten wat het is, kun je het vragen aan een archeoloog bij jou in de buurt.

Dus zet je helm op, trek je hesje aan en neem je schop onder je arm. Ontdek de verborgen schatten van Nederland tijdens een avontuurlijke archeologische reis door het land!

Honderden activiteiten door het hele land

Tijdens de Nationale Archeologiedagen op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni worden er honderden activiteiten door het hele land georganiseerd. Zo zijn er in Groningen activiteiten te ondernemen in Enzinge, Slochteren en Stad. Kijk op archeologiedagen.nl om te ontdekken wat er bij jou in de buurt te doen is.