Dit jaar viert de Mega Record & CD Fair zijn dertigste verjaardag. In drie decennia groeide de platenbeurs uit tot de grootste ter wereld, met een beursoppervlakte van 16.000 vierkante meter. Op de 57ste editie staat er een internationale line-up van artiesten op het programma en zijn er boekpresentaties en interviews. Het evenement staat gepland op zaterdag 11 en zondag 12 november in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch.

Meer dan alleen platen en cd’s kopen

De Mega Record & CD Fair biedt meer dan alleen de mogelijkheid om platen, cd’s en singles te kopen. Er zijn namelijk ook allerlei activiteiten voor bezoekers. Naast de twee hallen vol muziekpareltjes, kunnen zij genieten van boekpresentaties, liveoptredens, interviews en boeiende exposities.

Soul-, hiphop en punkartiesten

De line-up van artiesten dit jaar is divers, met onder andere de legendarische souldiva P.P. Arnold, de Nederlandse hiphop-icoon Extince en de Engelse punkers The Bollock Brothers. Verschillende uitgeverijen zullen hun boeken presenteren, zoals de ‘OOR Recensiebijbel: tussen hemel en aarde, de 666 albums die ons leven kleurden‘, en ‘Radar Love 50 jaar – Biografie van de ultimate drivin’ song‘.

Daarnaast zullen er interviews plaatsvinden. Denk aan een gesprek met Aubrey Powell over zijn legendarische platenhoesontwerpen voor Pink Floyd, Wings en Led Zeppelin, waarover Anton Corbijn een documentaire maakte.

Totaalbeleving met festivalsfeertje

Organisator Stephan van Zal: “Deze editie biedt nog meer vermaak, met een expositie over vijftig jaar disco en een zeldzame-platenveiling. Daarnaast zijn er meet-and-greets, signeersessies en, niet te vergeten, diverse food- en biertrucks om het complete festivalsfeertje te creĆ«ren. De Mega Record & CD Fair biedt een totaalbeleving.”

Na een paar uitdagende jaren als gevolg van de COVID19-pandemie, is de Mega Record & CD Fair volgens Van Zal weer terug op het niveau van voor de pandemie. “We blijven vasthouden aan onze reputatie van kwaliteit en kwantiteit, en we zijn verheugd om onze dertigste verjaardag te vieren.”

Expositie zeldzame platenhoezen

Al drie decennia lang vormt de Mega Record & CD Fair een epicentrum voor muziekliefhebbers en verzamelaars van over de hele wereld. Wat ooit begon met een eenvoudige expositie van zeldzame platenhoezen in 1993, is uitgegroeid tot ‘s werelds grootste en meest geprezen platenbeurs, die inmiddels symbool staat voor de passie voor vinyl.

Disclaimer: in dit artikel maken wij gebruik van affiliatelinks. Hiermee dekken wij de kosten voor dit platform. We adviseren producten niet omwille van de affiliate-vergoeding.